| Autor |
Kanon Lektur;) |
brennan21 Użytkownik
|
| Dodane dnia 22-04-2008 22:12 |
|
|
Jakbyście zmienili kanon lektur tak aby wszyscy z przyjemnością czytali lektury. Sama uważam, że liście lektur powinni ustalać uczniowie a nie nauczyciele. wtedy wszyscy czytaliby książki i wszyscy byliby zadowoleni. Moja lista lektur to:
1.Eragon
2. Nastarszy
3. Harry Potter
4. Grawitacja
5. Atramentowe serce
6. Atramentowa krew
7. trylogia Tolkiena
Co wy na to?
Przeszłość to przyszłość. Jeśli w przyszłości znajdziesz się w przeszłości wtedy twoja przyszłość to przeszłość. |
|
| Autor |
RE: Kanon Lektur;) |
Rudy Administrator
|
| Dodane dnia 23-04-2008 08:17 |
|
|
Super sklad tylko to niemozliwe zeby takie lektury w szkole byly xD
|
|
| Autor |
zenek Użytkownik
Ostrzeżeń:1
|
| Dodane dnia 23-04-2008 10:31 |
|
|
|
Umnie w klasie tylko 3 osoby czytaja lektury reszta czyta streszczenia |
|
| Autor |
brennan21 Użytkownik
|
| Dodane dnia 24-04-2008 16:35 |
|
|
Więc dlatego uważam, że kanon powinien być zmieniony i ułożony według naszych gustów. Wiem ze zbyt pięknie by było ale pomarzyć dobra rzecz
Przeszłość to przyszłość. Jeśli w przyszłości znajdziesz się w przeszłości wtedy twoja przyszłość to przeszłość. |
|
| Autor |
Inferius Użytkownik
|
| Dodane dnia 16-05-2008 23:08 |
|
|
Ja bym dała podobny kanon tylko jeszcze bym dołożyła:
1. Hobbita
2. Narkomankę
A i wykreśliła bym tą grawitację, bo nie wiem co to jest za książka.
A u mnie też w klasie czytają tylko 3 osoby lektury, a reszta idzie na łatwiznę i czyta streszczenia. Ale szczerze powiedziawszy to niektóre lektury też są fajne . |
|
| Autor |
Menayah Użytkownik
|
| Dodane dnia 18-05-2008 17:10 |
|
|
zupełnie zgadzam się z przedmówcami moimi , u mnie w klasie to nikt nie czyta lektur a jak pani każe nam opowiedzieć treść danej książki to każdy czyta streszczenie na kolanach spox od kiedy chodzę do ogólniaka nie przeczytałam żadnej lektury , a kanon lektur brennan21 całkiem przypadł mi do gustu dodałybym jeszcze cykl Sapkowskiego '' Wiedźmin"
"Jeśli kogoś kochasz, jeśli wiesz,
czym jest miłość jaki jest jej sens,
jeśli tylko szczęście widzieć chcesz
mów do mnie szeptem". |
|
| Autor |
brennan21 Użytkownik
|
| Dodane dnia 22-06-2008 21:56 |
|
|
Ciesze sie ze moj pomysl podoba sie wszystkim, sama do tego kanonu dodałabym jeszcze Gwiezdny Pył
|
| Autor |
Julka Użytkownik
|
| Dodane dnia 29-06-2008 14:40 |
|
|
|
U mnie w klasie,ksiazki czytaja chyba tylko 4 osoby,czy cos kolo tego |
|
| Autor |
brennan21 Użytkownik
|
| Dodane dnia 03-07-2008 16:36 |
|
|
więc dla tego czas wykombinować kanon lektur który będą czytać wszyscy 
|
| Autor |
Julka Użytkownik
|
| Dodane dnia 04-07-2008 13:56 |
|
|
|
zawsze ktos bedzie przeciw |
|
| Autor |
Archaniol_xD Użytkownik
|
| Dodane dnia 01-09-2008 23:21 |
|
|
1 Eragon
2 Najstarszy
3 Hp wszytkie tomu !
4Ogniem i mieczem
5 krzyzacy
6 wieza spadochronowa |
|
| Autor |
Irian Użytkownik
|
| Dodane dnia 03-09-2008 21:39 |
|
|
1.Trylogia Dziedzictwo
2.Hobbit
3.Harry Potter i Instygnia Śmierci
4.Biały Kieł
5.Szara wilczyca
6.Naidziksze Serca
7.Łowcy wilków 
ZAPADA MROK...
W SERCACH WZBIERA ROZPACZ...
ZŁO TRIUMFUJE... |
|
| Autor |
Rudy Administrator
|
| Dodane dnia 22-09-2008 21:41 |
|
|
Archaniol_xD napisał/a:
1 Eragon
2 Najstarszy
3 Hp wszytkie tomu !
4Ogniem i mieczem
5 krzyzacy
6 wieza spadochronowa 
Mozna powiedziec ze twoje mazenie sie spelnilo xD Ja mam na lekture krzyzacy ;p |
|
| Autor |
Archaniol_xD Użytkownik
|
| Dodane dnia 25-09-2008 16:57 |
|
|
Rudy 1 lub 2 klasa gimnazjum co ??
hehehhe krzyzacy są spox |
|
| Autor |
Osia Użytkownik
Ostrzeżeń:1
|
| Dodane dnia 29-09-2008 17:51 |
|
|
Moje propozycje to
1. Wszystkie tomy Wiedźmina (pierwsza część jest naszą lekturą do olimpiady)
2. Dziedzictwo, wszystkie części
3. Harry Potter, wszystkie części
4. Władca Pierścienia, wszystkie części
...Dumne, silne, i potężne magicznie, elfy przypłynęły zza morza do Alagaesii. Gdy one się pojawiły, smoki już były obecne na tej ziemi. Elfy myślały, że smoki są jak każde inne zwierzę i że nadają się do polowania. Młody elf zapolował na smoka i zabił go jak zwykłego jelenia. Wściekli z powodu tego, że jeden z nich został zabity, smoki napadły i zabiły młodzieńca. Krwawa waśń się rozrosła, a smoki zaatakowały naród elfów. To zapoczątkowało okrutną wojnę, która trwała przez pięć kolejnych, straszliwych lat. Bitwy trwały by dłużej, gdyby nie młody elf imieniem Eragon odnalazł jajo smoka. Gdy smok się wykluł, elf nazwał go Bidr17;Daum. Jak Bidr17;Daum urósł do odpowiedniej wielkości, ci dwaj podróżowali między elfami a smokami i zdołali przekonać obie rasy do życia ze sobą w pokoju. By zapewnić, że żadna taka wojna nie wybuchnie znów, Jeźdźcy, inaczej Shurr17;tugal, zostali utworzeni...
Piszcie do mnie na gg lub tlen jeśli kochacie serię dziedzictwo...
...Saphira szarpnęła się, próbując uniknąć ataku lethrblaki, ale bez skutku. Stwór uderzył w jej prawy bok z siłą, która Eragonowi przywiodła na myśl moc i wściekłość lawiny.
Nie widział, co dokładnie zdarzyło się potem, bo siła uderzenia wyrzuciła go w powietrze tak szybko, że nie zdążył nawet sklecić jednej spójnej myśli. Lot na oślep zakończył się równie gwałtownie jak zaczął, gdy coś twardego i płaskiego uderzyło go w plecy. Eragon runął na ziemię, drugi raz uderzając się w głowę.
Ostatnie zderzenie wypchnęło z jego płuc resztkę powietrza. Oszołomiony leżał na boku, głośno chwytając powietrze i próbując choćby częściowo zapanować nad zdrętwiałymi kończynami.
Eragonie! r11; krzyknęła Saphira... |
|
| Autor |
brennan21 Użytkownik
|
| Dodane dnia 03-10-2009 21:37 |
|
|
Z Wiedźminem to znakomity pomysł. W wakacje przez kolegę zostałam troszkę przymuszona do czytania, ale już po pierwszym zdaniu nie żałowałam, że go czytam. Świetne książki
Do mojego kanonu dodałabym Zmierzch i jego części. Wiem, wiem to cukierkowy romans itd ale mnie się podoba
Do mojego kanonu dodałabym jeszcze całą sagę Zmierzchu ckliwa saga ale bardzo fajna w prawdzie mnie kanon lektur już nie obejmuję ale mam nadzieję że innym młodszym kolegą to się spodoba
|